lördag 31 december 2011

Årets sista promenad.

Nyss hemkomna från en skön promenad runt Lillsjön med hela.familjen. Nu ska vi börja förbereda nyårsmiddagen. :-) Vi får gäster och ska laga tre olika rätter.


Published with Blogger-droid v2.0.2

fredag 30 december 2011

Martin och Johan måste friges.




Jag skrev just på Veckans vädjande hos Amnesty, gör det du med... klicka på bilden för att komma till formuläret.

torsdag 29 december 2011

Då bor man i villa då...


Haha, det här trodde jag inte om mig själv. Jag har alltid trott att jag skulle hamna ute på landet med kilometervis till närmsta granne, nu bor jag mitt i ett villaområde. Men det känns bra! Huset är mysigt, tomten är fin och helt utan insyn... med bärbuskar, äppelträd och ett litet trädgårdsland. Så finns det ett uterum! Jag har alltid velat ha ett uterum. Just nu är det lite väl mycket furu för min smak där ute, så till sommaren blir det målning...

Vi trivs redan i huset och området. Jag ska försöka ta lite bilder och lägga upp här så småningom.

Dagmar

Mycket ved blir det...
Såhär ser det ut vid familjens stuga här i Jämtland. När Dagmar härjade som värst så föll en stor tall rakt över tomten, precis bredvid huset. Jag känner mig otroligt tacksam att det gick så bra. Bild snodd av syrran.

Jomen hej...

Det har varit lite mycket den senaste tiden, men nu är julfirandet över och bredbandet kirrat så nu är jag tillbaka. :-)

söndag 25 december 2011

Fin dag!

Myser med familjen i mitt barndomshem. Väntar på att barnet ska vakna, sen ska vi ut. :-)
Published with Blogger-droid v1.7.4

fredag 23 december 2011

God Jul

God Jul och Gott Nytt År!
Published with Blogger-droid v1.7.4

onsdag 21 december 2011

Vackra vintervärld

Äntligen riktig vinter, rena ljusterapin. :-)
Published with Blogger-droid v1.7.4

tisdag 20 december 2011

Utan internet

Har fortfarande inte fått nån ordning på nätet... Man märker vad beroende man är av en fungerande uppkoppling, samtidigt som det är lite skönt att vara utan. Ett tag.
Published with Blogger-droid v1.7.4

söndag 18 december 2011

Sådärja

En adventsstjärna i fönstret lagom till fjärde advent. Kan meddela att man inte får mycket gjort med en åttamånaders men idag har vi haft barnpassning och fixat en hel del. Det känns bra här i huset, jag tror att vi kommer trivas.
Published with Blogger-droid v1.7.4

måndag 12 december 2011

Jobbig flashback

Hittade ett gammalt kollegieblock i en låda. Från jobbigaste kursen på hela sjuksköterskeprogrammet. Usch.
Published with Blogger-droid v1.7.4

söndag 11 december 2011

Syr upp gardiner.

Mys!
Published with Blogger-droid v1.7.4

På plats.

Flytten igår gick relativt smidigt tack vare släkt och vänner med ett hjärta av guld som hjälpte oss. Skönt att vara på plats, nu är det bara resten kvar. :-) Man får dock inte så mycket gjort när man har vilda bebin att ta hand om. Men det får ta den tid det tar. Det blir nog jul ändå. :-)
Published with Blogger-droid v1.7.4

fredag 9 december 2011

Måtte ni överleva flytten!

Published with Blogger-droid v1.7.4

Be careful what you wish for...

Snöoväder lagom till flytten. Haha.
Published with Blogger-droid v1.7.4

torsdag 8 december 2011

Projekt Morgonstjärnan

Som ni kanske vet så sjunger jag i Kören Mozaik. Jag är även med i en fredsorganisation som heter PeaceWorks. Under Vinterfestivalen i Östersund i februari 2012 arrangerar Kören Mozaik och PeaceWorks Östersund flera aktiviteter på temat ”Morgonstjärnan” – ett musikaliskt solidaritetsprojekt till stöd för befrielsekampen på en av världens största öar – Papua. Mer info och program för projektet finns här.

Foto: Myriam Lundberg


onsdag 7 december 2011

3 nätter kvar här...

Hur gick det här till?

Den tysta katastrofen

”Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat."

Foto: UNICEF
 

Den här inlägget är ett sätt att bidra. För i och med att jag publicerar detta blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen, utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.
Har du också en blogg och vill göra något bra i jul? Hämta bloggmaterial här!

Ps. Julklappstips: besök UNICEFs gåvoshop.

måndag 5 december 2011

fredag 2 december 2011

Förresten

Barnet har nu kommit på hur man tar sig *trumvirvel* FRAMÅT! Plötsligt händer det!

Egentid

Sambon är på julbord med jobbet, barnet sover. Jag njuter av friden så länge den varar!

Fredag

Så var det dags för vår sista helg i lägenheten, nästa lördag flyttar vi. Det känns lite konstigt och overkligt på nåt vis. Det ska bli så skönt när det är gjort.... vi vet ju vad vi har att göra framöver om man säger så. :-)

Annars har jag dålig blogginspiration för tillfället. Jag tycker att det är svårt att bedöma vad som är för privat för att skriva om här och inte, så då blir det lätt att jag undviker att blogga om en massa saker, t.ex. det mesta som har med familjen att göra. Som ni märker blir det också sparsamt med bilder på familjen här. Jag har i stället valt att även ha en låst blogg med massa bilder och mer privata inlägg. Tråkigt kanske, men det är så jag valt att göra.

Hur tänker du? Var ska man dra gränsen?