torsdag 27 oktober 2011

Helamning rekommenderas i 6 månader.

WHO, Socialstyrelsen och Livsmedelsverket rekommenderar helamning i 6 månader. Pressmeddelande från Livsmedelsverket idag. Man kan undra varför BVC:s råd angående matintroduktion inte följer dessa rekommendationer...? Som upplagt för förvirring.

2 kommentarer:

  1. Det är för att detta är helt nytt, vår BVC sköterska berätta detta när hon vart på föreläsningen och en vecka efter, finns ingen dokumentation med info än.Sen kan jag som har två barn sedan innan bli fundersam över att har det då varit sämre för dem? för att de fick börja smaka på saker från 4 månader, nu va Jag inte så på med Isabelle och har aldrig förståt det som att det är ett måste med annat än bröstmjölk tills de är 6 mån. Sen behöver de mer än det, plus att de börjar haja vad de handlar om och kanske vill va med vid middagen och smaka och så. Man kunde ju finger doppa så de får smaka på lite saker innan 6 mån. Sen kan man ju bli lite förundrad över livsmedelsverket i det stora hela som har har som rekommendationer att ge barn lättprodukter!? :O För mig helt obegripligt!?

    SvaraRadera
  2. Tack för dina funderingar. :-)
    Jag tror att det viktigaste är att maten inte konkurrerar ut amningen för tidigt. Vilket kanske kan vara risken om man börjar ge för mycket mat tidigt.

    Håller verkligen med om lättprodukterna! Aldrig att jag kommer att ge A lightprodukter. Är det nåt vi kommer vara försiktiga med så är det socker, inte fett. Men i den frågan har livsmedelsverket varit ute och cyklat länge om man frågar mig. :-)

    SvaraRadera