onsdag 28 mars 2012

Våren är snart här!

Snart är all snö borta på tomten :-)
Vårt lilla hus.

Trädgårdslandet.

Här är något redan på väg upp... rabarber?

Bärbuskar, oklart vilken sort.

måndag 26 mars 2012

Den stora dagen

Nu närmar sig Vilda bebins ettårsdag med stormsteg! Jag vet att jag sagt det flera gånger, men det är helt sjukt vad fort tiden går när man fått barn. Tänk att han har funnits här hos oss i snart ett helt år, och dessförinnan i min mage i nio månader. Stort!

söndag 25 mars 2012

Trädgården

Den här fina boken fick jag i födelsedagspresent. Har bläddrat en hel del, men nu måste jag nog börja läsa på riktigt. Snart har nämligen hela rabatten tinat fram här hemma! Våren närmar sig. Och jag har noll koll.


Published with Blogger-droid v2.0.4

lördag 24 mars 2012

Anti-scampi-dagen 24 mars

Idag är det Anti-scampi-dagen. Vaddå anti scampi kanske du tänker... se denna video så vet du.

Vilohelg

Feberfri. Lycka! Känner mig ganska bra nu men blir helt slut så fort jag.gör minsta lilla. Kanske inte så konstigt efter tio dagars influensa. Ska ta det lugnt i helgen...


Published with Blogger-droid v2.0.4

torsdag 22 mars 2012

Jag lever

Men fy f---n vilken influensa. Idag är första dagen jag känner att det kanske är lite bättre igen. Satsar på att slippa ha frossa i natt och vakna helt feberfri i morgon, håll tummarna för mig.

torsdag 15 mars 2012

Influensa

Tack gode gud för föräldraförsäkringen!

Mvh nerbäddad i sängen medan sambon har tillfällig fp.


Published with Blogger-droid v2.0.4

måndag 12 mars 2012

Storm

Här hos oss blåser det så att rutorna skallrar och hela huset knakar i fogarna... jag gick nyss ut för att hämta posten och höll på att blåsa bort. Så idag blir det nog en innedag för mig och vilda bebin. Men det kan vara mysigt ibland. Får se vad vi hittar på när han vaknar från sin förmiddagsvila.

I helgen har jag jobbat. Lite lätt förvirrad kände jag mig men jag hade läget under kontroll. Jag är inte van att ha så otroligt mycket i huvudet samtidigt nu. Det är lite skillnad på att hålla reda på en bebis och att ansvara för tio-tolv sjuka patienter. :) Men det gick bra. Tror jag. I påsk börjar jag jobba "på riktigt" igen. Har kluvna känslor inför det, men det är ju bara halvtid så jag tror att det blir bra!

fredag 9 mars 2012

Amnesty uttalar sig angående Kony 2012

www.amnesty.se

 
Läs mer här.

Doptryck

Jag hade turen att vinna utlottningen av ett doptryck på Doptavelbloggen. :-) Tusen tack, detta blir perfekt att rama in och hänga upp i lekrummet. 

tisdag 6 mars 2012

Trädgårdsrookie....

Bebin sover och jag sitter påpälsad i uterummet och funderar på vad vi ska göra med vår lilla tomt. :-) Jag är nybörjare på det här så jag tar gärna emot lite tips och råd.

Det finns ett trädgårdsland, några bärbuskar, ett äppelträd, rabarber och en rabatt. Eller finns det fler rabatter? Minns inte riktigt hur det ser ut under all snö... I rabatten finns det i alla fall både pioner och några gula blommor som jag vet kommer tillbaka år efter år.

Frågan är, vad börjar man med? Kanske jag borde börja så nåt inomhus nu som vi kan sätta ut sen? Hmmm... Jag vill gärna ha lite blommor, örter, morötter, rädisor, sockerärtor och kanske nåt mer. Får se hur det går, man kan ju alltid försöka.

måndag 5 mars 2012

Vill ha....

Titta så fina solcellslampor! Skulle passa perfekt i trädgården och uterummet. De laddas upp av solen och lyser sedan på kvällen/natten. Finns på IKEA.


Nya kuddfodral


Har sytt nya kuddfodral till lekrummets myshörna. Lagom projekt för mig, det går tillräckligt fort så jag inte hinner lessna. :-)

Published with Blogger-droid v2.0.4

Härliga helg

Vi har haft en fin helg, trots att vi var lite småsnuviga hela bunten. Det var strålande sol och vackert väder och kalas i dagarna två. För på lördagen var vi på ett vackert dop och igår hade vi  ett litet födelsedagskalas i förskott eftersom jag fyller år i morgon. Jag fick en massa besök och fina presenter. Stort tack till er. :-)

Denna vecka har börjat fint med långpromenad i strålande sol och lite plockande och fixande här i huset. Ska sy litegrann också men jag väntar nog tills bebin ska vila, för man får inte mycket gjort när man ska jaga honom runt huset samtidigt. :-) Senare i veckan blir det bl.a. babybokstund, öppna förskolan, körövning och till helgen ska jag jobba. Låter som en plan!





Gomorron

Hoppas ni får en fin dag!


Published with Blogger-droid v2.0.4

söndag 4 mars 2012

Bebis på pottan...

Vi har börjat köra nån slags lightversion av EC (elimination communication) med vilda bebin, och det går faktiskt över förväntan. Vi sätter honom på pottan några gånger per dag samt om vi ser att nåt är på gång. Det har faktiskt blivit resultat i pottan flera gånger varje dag sedan vi började för ett par veckor sedan. Så hittills går det bra. Det finns absolut inget tvång eller krav i detta, utan vi erbjuder pottan då och då som komplement till blöja.


Har du några erfarenheter av EC? 

torsdag 1 mars 2012

Blodgrape

Känner mig tussig. Då sitter det fint med lite grape.


Published with Blogger-droid v2.0.4